Τελευταία νέα & ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό μας

2022: Η χρονιά του “πράσινου” στίβου (pics)

Το μέλλον του "βασιλιά" των σπορ δείχνει πιο λαμπρό από ποτέ για το "τριφύλλι".

Τέσσερις δυνατές μεταγραφές έκανε το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού, με την πιο… ηχηρή να είναι εκείνη του Παναγιώτη Τριβυζά που ήρθε στο “τριφύλλι” από τον Ολυμπιακό. Οι “πράσινοι” δείχνουν ικανοί να πρωταγωνιστήσουν σε πολλά δρομικά αγωνίσματα και το 2022μοιάζει πως είναι η χρονιά τους.

Η αρχή όπως αναφέραμε και πιο πάνω έγινε με τον πολύπειρο Παναγιώτη Τριβυζά, ο οποίος δείχνει πιο… διψασμένος από ποτέ. Πυροσβέστης στο επάγγελμα και από τους πολλούς αφανείς ήρωες που πάλεψαν με τις φωτιές το καλοκαίρι που μας πέρασε!

Ο 34χρονος αθλητής έχει αναδειχτεί έξι φορές πρωταθλητής Ελλάδος στα 200 μέτρα στον κλειστό στίβο και δύο φορές στον ανοικτό. Παράλληλα το 2018 αναδείχτηκε Βαλκανιονίκης στον ανοικτό στίβο, ενώ έχει συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο (στα 200 μέτρα) και στο ευρωπαϊκό της Γλασκόβης (στα 60 μέτρα). Επιπλέον συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων Super League και τερμάτισε στην 7η θέση μαζί με την Εθνική στην σκυταλοδρομία 4Χ100μ. και 9ος στα 200 μέτρα.

Η συνέχεια δόθηκε με την Άρτεμις Αναστασίου, η οποία μετέχει τόσο στα 200μ., όσο και στα 400μ. Είναι μόλις 21 ετών και είναι από τις ανερχόμενες αθλήτριες του στίβου στη χώρα μας. Οι επιτυχίες της είναι αρκετές, με την ίδια μεταξύ άλλων να τερματίζει στη 2η θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων στην Κατερίνη. Ήταν τέταρτη το 2018 στα 400μ. στο Βαλκανικό, 2η επίδοση όλων των εποχών στις νεάνιδες στα 200μ. με 20.02 Τέταρτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στην Πάτρα στα 200m με χρόνο 24.21.

Η τρίτη μεταγραφή για το “τριφύλλι” ήταν εκείνη της Ανθής– Κοραΐνης Κυριακοπούλου. Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 1500μ. το 2021, ενώ το 2018 πήρε την 3η θέση στα 800μ., ενώ το 2017 είχε… στεφθεί και πάλι πρωταθλήτρια στα 1500μ.

Το κερασάκι στην… τούρτα έβαλε η Αναστασία Μαρινάκου, μς την 25χρονη να είναι πρωταθλήτρια τόσο στον κλειστό, όσο και στον ανοικτό στίβο στα 800μ.,1500μ.,και 3000μ. Κορυφαία της επιτυχία ήταν η τέταρτη θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων στα 1500 μέτρα με 4.25.23 το 2015 ενώ στην ίδια διοργάνωση ήταν 9η στα 3.000 μέτρα.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς με μία πρώτη ανάγνωση πως ο σύλλογος γιγαντώνεται και πάλι, με τους νεοφερμένους πρωταθλητές έτοιμους για μεγάλες επιτυχίες. Η αρχή θα γίνει με τον κλειστό στίβο που προηγείται χρονικά και αναμένεται να κορυφωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Παράλληλα υπάρχει και ο συνήθης… ύποπτος των μεγάλων αποστάσεων, Κώστας Γκελαούζος που δε χρειάζεται συστάσεις. Τελευταίο του επίτευγμα η επικράτησή του στον Μαραθώνιο της Αθήνας και δείχνει πως τα καλύτερα έρχονται.

Ακολουθήστε το Paopantou.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πράσινα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Κάνετε follow στο YOUTUBE του Paopantou, για να δείτε on camera τους πρωταγωνιστές με το “τριφύλλι”.

TOP VIDEOS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ