Τελευταία νέα & ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό μας

“Έβγαλε τα μάτια του” στην Τρίπολη

Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης με τον συνήθη ύποπτο Καρλίτος, δεν κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1.

Μακριά από το καλό του πρόσωπο έμεινε για άλλο ένα εκτός έδρας παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1.

Οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι προηγήθηκαν στον αγώνα, με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, με γκολ του Καρλίτος, ύστερα από ασίστ του Παλάσιος.

Μάλιστα, θα μπορούσαν να έχουν πάρει το προβάδισμα και νωρίτερα. Συγκεκριμένα, στο 15ο λεπτό, ο Χατζηγιοβάνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιφτσή, μετά από μαγική μπαλιά του Βιτάλ, καταλογίστηκε όμως σε θέση οφσάιντ.

Αντιθέτως, είδαν τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν άμεσα. Δύο λεπτά αργότερα ο Πούγγουρας έκανε “τσαφ”, δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και ανέτρεψε τον επερχόμενο Μπαράλες, με τον διαιτητή Φωτιά να καταλογίζει πέναλτι.

Ο Μπρινιόλι έπεσε σωστά, ο Μπαράλες όμως δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το 1-1. Το γκολ αυτό έδωσε “φτερά” στα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι φανερά είχαν την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο.

Σίτο… που καήκαμε

Μάλιστα το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για το “τριφύλλι”, αφού οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης κατάφεραν την πλήρη ανατροπή. Με την συμπλήρωση 45 λεπτών στον αγώνα, ο Σίτο έκανε γύρισμα από αριστερά μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, κι ενώ δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης του Παναθηναϊκού να κάνει ένα φάουλ για να τον σταματήσει. Η μπάλα έφτασε “συστημένη” στον Σονί, ο οποίος σκόραρε χωρίς να δυσκολευτεί, με τον Μπρινιόλι να μη μπορεί να αντιδράσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του “τριφυλλιού”, προχωρώντας σε διπλή αλλαγή. Οι αρνητικοί Χουανκαρ και Βιτάλ έδωσαν τη θέση τους σε Κώτσιρα και Ιωαννίδη αντιστοίχως.

Οι γηπεδούχοι είχαν φανερά σκοπό να δώσουν χώρο στους αντιπάλους τους και να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική τους στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε στο 83ο λεπτό, με τον Ριέρα να σουτάρει έξω από την περιοχή.

Πλήρωσε” την απουσία δημιουργίας

Πάντως ούτε οι “πράσινοι” κατάφεραν κάτι σπουδαίο αν και η στατιστική κατέγραψε 8 τελικές στο β’ μέρος. Ο Ιωαννίδης είχε όρεξη από το “τριφύλλι” όμως έλειπε η δημιουργία και αδυνατούσε να φανεί επικίνδυνο για την εστία του Τσιφτσή.

Κάπως έτσι τα λεπτά περνούσαν χωρίς να φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις, Παλάσιος και Αλεξανδρόπουλος προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, με επικίνδυνα σουτ, ο τερματοφύλακας του Αστέρα όμως κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Η τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού χάθηκε στο 90+5, με τον Πούγγουρα να μην καταφέρνει να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Τελικά το 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Φωτιά, με τον Αστέρα Τρίπολης να αποδεικνύεται για άλλη μια φορά “κακός δαίμονας” του Παναθηναϊκού, με 3 νίκες και τρεις ισοπαλίες στα τελευταία έξι παιχνίδια.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνιο, Βαλιέντε, Άλβαρες, Κρέσπι (74’ Τιλίκα), Σανταφέ (80’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (87’ Ατιένθα), Σονί (74’ Ριέρα), Μπαράλες.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (75’ Χατζηθεοδωρίδης), Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (46’ Κώτσιρας), Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (86’ Μπουζούκης), Καρλίτος, Βιτάλ (46’ Ιωαννίδης), Παλάσιος.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς.
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια, Κωνσταντίνος Στάικος.
4ος: Δημήτριος Μαλούτας.
VAR: Αθανάσιος Τζήλος.
AVAR: Βασίλειος Νικολακάκης.

TOP VIDEOS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ